Fotoboek
Onze kweekdoffers
Onze kweekduivinnen

Over ons

Wie zijn wij. Vader is Cees. ruim 40 jaar werkzaam geweest in de schoen-makerij bij Van Lier schoenen in Loon op Zand. De zoon is Eric, is een echte duivenfanaat en zou geen dag zonder kunnen. Na werkzaam geweest te zijn bij Piet Manders te Baarle-Nassau als hokverzorger was de volgende stap hokverzorger worden bij de Familie Eijerkamp als verzorger van de Dutch – Open.

De stap om te verhuizen werd genomen maar door de vogelgriep kwam het er helaas niet van. Om toch van de duiven te kunnen genieten werd er in Zutphen een hok geplaatst. Dit hok dient nu als kweek hok. Verder op de site zal u zien wat voor duiven daar allemaal aanwezig zijn.

Vanaf 1995 zijn we eigenlijk pas fanatiek met duiven gaan spelen. Door goede vriendschap met Michel van Boxtel uit Kaatsheuvel kwamen er duiven naar Loon op Zand, één daarvan was de 92-9281023 die later blijkt een top kweker te zijn.

Bij Combinatie van Dongen in Loon op Zand werd een duivin gehaald voor “De Michel”, dat werd de 94-9488702 (Het Goudklompje). Het kweekkoppel was geboren. Een daarvan ”De Cassanova” groeide uit tot stamvader van het hok C. Maas en Zn. Tot heden ten dagen zijn er kinderen en kleinkinderen op het kweekhok aanwezig. “De Cassanova” werd in 2004 verkocht naar China.

Dat ook de nakweek van ”De Cassanova” prima is bewees “Het Duifkampioentje” in 2000. Deze werd 1e duifkampioen jonge duiven van de afdeling brabant 2000.